Når bekymringene tar over

Bekymringer… Noen ganger tar de over tankene mine og det er ikke rom for noe annet. Som om hjernen går inn på et spor, og så er det som om den leter etter alle mulige ting det går an å bekymre seg for.

Det som er rart er jo at de fleste av disse skjer ikke uansett, det vil si at det er bortkastet energi og helt unødvendig å bruke tid på. En annen ting er at det føles jo ikke noe bra, for det er som om tilværelsen blir mørkere og mørkere. Egentlig har det enda ikke skjedd noe fælt i virkeligheten og det eneste som har endret seg er hva man lar seg selv fokusere på.

En god måte å komme seg ut av det tankespinnet på er ofte å tenke på hva som er bra og som fungerer. Det blir som en motgift til alt det andre. Jeg prøver så ofte jeg kan å liste opp eller lete etter alle tingene jeg er takknemlig for. Det er faktisk forsket på effekten av dette, og det har en dokumentert effekt på å gi økt lykkefølelse, og mindre stress og angst. I tillegg kan det noen ganger hjelpe å minne seg selv på at enten så går det bra eller så går det over. Så sant, så sant.

Hvordan takler du bekymringer?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s