Høsten og å gi slipp

Høsten er kommet. Det er ikke lenger mildt i lufta, og den kalde klare høstluften (og noen ganger de skikkelige regnfulle dagene) er her for fullt. Bladene på trærne skifter farge, og det grønne går over i nyanser av oransje og rødt. Med høsten så viser naturen oss hvordan vi må gi slipp. Gi slipp på det som er forbi, det som det er på tide å la gå, for å gi rom for det som skal komme. Det er noe av det aller vanskeligste jeg vet.

Nå har vi nettopp flyttet inn i nytt hus, og nå handler det mye om å gi slipp. Gi slipp på huset i Drøbak, gi slipp på de faste rutinene, gi slipp på barnehagen til Ulv og de flinke folka der, og nå idag å gi slipp på Ulv og overlate han til de han nettopp er blitt kjent med i den nye barnehagen (noen timer). Endringer er alltid vanskeligst i starten, men så, sakte men sikkert begynner man å venne seg til det nye.

Nå når trærne gir slipp på bladene sine, så viser de seg først fra sin vakreste side med farger i rødt, oransje og gult. Det å gi slipp er viktig og kan være skikkelig fint, for uten det så er det ikke rom for nye ting eller en ny vår. Sånn tror jeg det er for oss mennesker også. Det kan være å gi slipp på fysiske ting, relasjoner som ikke lenger er riktige eller gamle tankemønstre.

Det krever litt, for vi er alle vanemennesker og glad i det kjente, men i det ukjente er det rom for å oppdage noe nytt, både i og utenfor oss selv.

Etter innflytting denne helgen har det vært rimelig kaos i heimen, men igår kveld ryddet vi sånn at i alle fall stua er ryddig og koselig. Så nå er det tid for å krølle beina oppunder seg i sofaen med en kopp kakao og med litt sprakende fyr i peisen, og så tror jeg jammen jeg skal ta en aldri så liten tur ut for å se på naturen for litt inspirasjon.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s