Hva trenger jeg nå?

Hvor ofte stiller du deg selv det spørsmålet? «Hva trenger jeg nå?» For min egen del var det utrolig mange år der jeg egentlig aldri kjente ordentlig etter hvordan jeg hadde det. Jeg stresset hele tiden fra det ene til det andre og hadde en proppfull kalender. Jobb, trening, en endeløs rekke av frivillige verv, avtaler med venner og mye festing. I mange år holdt jeg på sånn, og jeg husker det var mange som spurte meg hvordan jeg orket det. Jeg lo og sa at det ikke var noe problem, at jeg alltid hadde vært sånn og likte å ha mange baller i lufta. Innvendig fikk jeg en hemmelig tilfredsstillelse da folk spurte og følte kanskje jeg var litt «superwoman» som fikk til så mye og «aldri» ble sliten. Men det som egentlig skjedde var at jeg aldri turte å stoppe opp og kjenne etter.

Først da jeg så smått begynte på yoga i 2009 så begynte noe å skje. Jeg husker spesielt en gang i en ganske krevende vinyasa klasse – jeg pushet meg selv og gjorde alt jeg kunne for å få til en yogastilling da læreren min John kom bort. Han spurte om stillingen kjentes behagelig, jeg lo og svarte nei. Han spurte om det gjorde vondt- «Tja», svarte jeg, «kanskje litt». Da sa han: «Jeg tror kanskje du er vant til å presse deg selv mye, så mye at du ikke lenger helt klarer å kjenne etter når du har krysset grensen for hva som er godt for kroppen din». Idet han sa det var det som om noe falt på plass. Han hadde helt rett. Og det handlet ikke bare om yogaen, men om hvordan jeg levde livet.

Iløpet av de neste årene begynte jeg å kjenne etter. For første gang begynte jeg å faktisk si nei til noen ting, og til å lytte litt til kroppen. Det hadde jeg aldri gjort før. Å skulle avlyse en avtale fordi jeg var sliten var tidligere helt utenkelig. Det ville vært et tegn på svakhet. Gradvis lærte jeg at det egentlig er det motsatte. Å klare å lytte til seg selv og hva du trenger, og så ta valg ut fra det uten verken å være redd for å gå glipp av noe eller å lure på hva andre vil si er styrke. Det er å være glad i seg selv.

Nå er jeg flinkere til å lytte. Gradvis har jeg skrellet vekk de tingene i livet som ikke var bra for meg, eller som jeg ikke hadde energi til og fokuserer på det som er viktig for meg. Jeg prøver å kjenne etter hva jeg trenger og å gi meg selv det, så langt jeg kan.

Idag fikk jeg skviset inn en liten yogapraksis mens lille Ulv sov. 20 minutter der jeg ikke fulgte noe spesifikt program, men ga kroppen det den ville ha. Idag ble det mye twister, stretching hjerte- og hofteåpnere. Deilig! Og når jeg nå sitter pyntet på bussen og på vei til vinkveld med jentene så er det ingen tvil om at det også er noe jeg virkelig har lyst til, kanskje ikke det beste for kroppen – men alt handler om balanse, ikke sant?

2 kommentarer om “Hva trenger jeg nå?

  1. Så bra du stoppet, for det stoppet av seg selv. Kjenner meg godt igjen i det du skriver om. Ihvertfall en del av det. Har også blitt flinkere til å stoppe opp, og gjøre det jeg vil og har lyst til, og ikke bare MÅ ting. Godt å endelig klare det etter over 50 år med å gjøre det jeg trodde jeg måtte. 😉 Klem til deg ❤

    1. Takk for hyggelig kommentar. Så bra du også stopper opp og lytter. Noen ganger tar det tid å komme dit, og jeg må fortsatt minne meg selv på det men det er så viktig! Klemmer tilbake ❤️

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s