De fleste vegetarianere har oppdaget hummusens gleder. Mye fordi det er en enkel måte å få i seg litt proteiner på siden den er basert på kikerter, men også fordi det er innmari godt!
Det tar ikke mer enn 5 minutter å slenge sammen – spesielt ikke dersom du har food processor eller stavmikser som kan kobles til en beholder.
Hummus er perfekt sammen med rå grønnsaksstenger, ved siden av salat eller servert som dip til brød. Kan også funke fint som pålegg! Den kan varieres i det uendelige med ulike kryddere – mynte, koriander, spisskummen, soltørket tomat, oregano og uendelig mye mer. Her er min variant av herligheten.
Du trenger:
- en stor boks kikerter (eller to små)
- 1 fedd hvitløk
- 1-2 ss tahini
- 1 ts spisskummen (kan sløyfes)
- 2 ss olivenolje
- saften av 1/2 sitron
- salt
- pepper
- litt vann
Begynn med å skylle kikertene i et dørslag. Skrell ett fedd hvitløk og tilsett deretter alle ingrediensene i en bolle og bruk stavmikseren, eller dersom du har en stavmikser med beholder så er det perfekt. Smak til med salt og pepper. Dersom du liker en litt mer fløyelsmyk konsistens kan du tilsette litt vann -jeg bruker det istedenfor mer olje for å gjøre den litt sunnere, men mer olje funker også fint.
Server gjerne i en skål med litt paprikapulver over og litt olivenolje.