Pålegg: vegansk postei

2016-07-02-11-44-35

Noe jeg har savnet som vegetarianer er leverpostei. Jeg har alltid elsket ristet brød med leverpostei og sylteagurk, men det er noen år siden sist nå. Heldigvis finnes det gode muligheter til å lage en hjemmelaget variant som smaker minst like godt, er like sunn (egentlig ganske mye sunnere) og proppfull av proteiner. Selv samboeren min som er glad i kjøttpålegg sluker denne!

Det finnes uendelige variasjoner man kan gjøre her, men her er den jeg pleier å lage:

  • 2 bokser økologiske kidneybønner
  • 1/2 glass soltørkede tomater
  • litt god olivenolje
  • en håndfull frisk timian
  • 1 hvitløksfedd
  • salt
  • pepper

Begynn med å skylle bønnene i et dørslag. Skrell et hvitløksfedd og del det i litt mindre biter. Hakk litt frisk timian. Ha alt dette oppi en foodprocessor eller blender sammen med soltørkede tomater og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og husk at de soltørkede tomatene er ganske salte  i seg selv.

Passer veldig godt på ristet brød, rundstykke eller knekkebrød med vegansk majones og sylteagurk, eller med cherrytomater eller helt alene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s